June 26, 2011

      Într-o încercare de a rezuma poiectul meu la ideiile care ii stau ca fundament, o să prezint cele trei elemente definitorii : tridimensionalitatea , efectul caleideoscop si insectele exotice . M-a inspirat în alegrea lor aceeaşi fascinaţie  pe care ele o trezesc în majoritatea privitorilor.  Deşi fiecare element în parte nu reprezintă o noutate, punctul de interes şi noutatea pe care o aduce proiectul meu, constă în colajul rezultat din cele trei elemnte şi transpus în creatiile vestimentare ale colecţiei.
   Alegerea titlului lucrării a fost facilă, pentru că “Effect” este  ceea ce  inspiră colecţia. Tehnica de lucru îţi conferă un efect optic tridimensional care îţi atrage privirea, o tulbură, lăsând o senzaţie halucinantă.  Iluziile optice de pe haine sunt redate pe suprafaţa  materialului datorită calitaţilor acestuia şi grafismului geometric reliefat prin cusătură . În funcţie de unghiul din care lumina cade pe material se crează o variaţie a jocului geometric, permiţând privitorului să revadă acelaşi model grafic  în mai multe variante .
Şi pentru că am adus în discuţie jocul, aceasta colecţie este adresată adolescenţilor şi tinerilor, persoanelor dinamice, cu imaginaţie creatoare .Colecţia  se încadrează în categoria casual, hainele sunt largi, lejere, permit corpului o libertate în mişcare necondiţionată.

No comments:

Post a Comment