July 23, 2011

Premiul pentru TINERI DESIGNERI

Ramona Manea, tinerete si inovatie

20-07-2011

- de Marian Palie

Coerenta, rafinament, culoare, inovatie, dinamism, creativitate si contemporaneitate… sint elementele care definesc linia de licenta a tinerei absolvente UNA Bucuresti, Ramona Manea, si tot atitea atuuri pentru a primi unul dintre premiile Perwoll pentru Tineri Designeri!

Esti cistigatoarea premiului Perwoll pentru Tineri Designeri. Care crezi ca au fost motivele pentru care ai fost aleasa pentru acest premiu?
Cred ca munca pe care am depus-o la colectie s-a vazut. A fost un exercitiu de rabdare. Cred ca premiul l-am primit pentru rabdare…

Si creativitate… Ideea ta a fost una destul de rotunda si bine argumentata estetic. De unde ideea unui astfel de demers?
Sincer, am vrut sa folosesc snururi. Insa migala se amplifica. Pe parcurs, dupa lungi discutii cu Doamna Venera (n.e. Venera Arapu), am incercat sa gasim o solutie mai simpla. Asa am si ajuns la concluzia ca trebuie sa folosesc burete. Nici solutia cu buretele nu a fost asa simpla (ride), dar efectul a fost mult mai interesant.

Ai amintit buretele… Povesteste-ne mai mult despre materialele folosite.
Materialul, pentru a crea acel efect optic, trebuie sa aiba in compozitie citeva fibre de licra si trebuie sa fie putin lucios, pentru ca atunci cind reflecta lumina sa creeze aceste iluzii optice…

Pune pe citeva cuvinte ideea colectiei tale…
Tridimensionalitate, iluzie optica, caleidoscop.

Care este urmatorul pas in cariera ta si cum vezi traiectoria evolutiei tale...
Ideea mea este sa continui conceptul primei mele colectii insa, la un alt nivel, mult mai profund. Vreau sa fac moda pentru oameni normali…

Moda nu e doar creativitate, ci si un intreg sistem de imagine, marketing etc. Te-ai gindit si la aceste aspecte?
Deocamdata nu. Incerc sa ma definesc complet, ca designer…

Esti unul dintre putinii designeri care a folosit culori. Culori foarte puternice. Povesteste-ne putin…
Initial, eu am fost la sectia de pictura si mi-au placut foarte mult culorile. Mi-a fost foarte usor sa folosesc culori si in colectia mea.

Primele trei persoane care iti vin acum in minte…
Multumesc doamnei Venera Arapu pentru sprijin si idei, doamnei Ioana Avram si… mamei.

No comments:

Post a Comment